Dragii mei , lumea piticilor nu e așa de mică . Ba chiar aș putea spune că ne cuprinde pe toți .În trupul fiecăruia dintre noi sălășluește o făptură mică și enigmatică pe care încercăm să o ascundem .
Copilăria noastră nu se sfârșește niciodată. Suntem brâncușian vorbind capul de copil cu contur ovoidal ,formator al întregului Univers . Puterea noastră rezidă în acest pitic care ne spune povești și pe care uneori avem curajul să le traspunem pe hârtie deschizând ușa interzisă a lui Gabriel Liiceanu.
Doctorul Valeriu Boțocan a însuflețit homunculusul alchimic exagerându-i nu numai zonele receptoare dar și pe cele în care se proiectează afectivitatea .
La recenzie sala a fost plină de copii.
Ei știu să aprecieze sinceritatea , ori în basme nu poți minți . Acolo ești tu cu toată copilăria ta .
Dan Mucenic i-a întrebat pe cei mici dacă știu ce e o lansare de carte și ce alte tipuri de lansări mai există în lume. A fost o lecție de literatură cu o carte vivantă cu un scriitor viu într-o sală de bibliotecă în care din toate cărțile se promovează nemurirea.
Doamna Petra Șerbănescu alături de alți doi tineri artiști plastici au pus în culoare lumea borgesiană a ființelor miniaturale .
Cei 7 pitici au fost necesari ca Alba ca Zăpada să reînvie prin sărutul Prințului .
Gnomii Rhinului au adus Inelul Nibelulgilor și au creat cea mai dramatică operă wagneriană .
Gimmini fiind un greiere este tot un pitic care reprezintă conștiința încă minoră al lui Pinocchio .
El bate cu umbreluța în fanerele balenei și cere să fie și el înghițit în pântecul în care deja se cufundaseră maiestrul păpușar Gepetto și faimoasa sa lui marionetă însuflețită.
Pitici domnului Valeriu Boțocan sunt cuminți , harnici și iubitori de dreptate dar și de aventură.Ei au prin urmare principul de funcționare al copilului : plin de fantasme și speranțe el are un singur ideal nealteral, acela de a crește .
Omul în complexitatea sa dar la scară redusă .Astfel el poate fii mai bine înțeles și implicit narat.Nu vă ascund că Daimonul lui Socrate era piticul lui. Toți avem pitici în măsura în care o altă realitate decât cea imediată ne este mai familiară .Această carte nu poate fi decât un bun preambul .
Dr Cosmin Stefan Georgescu
Franta 3.Aprilie .2016
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu