duminică, 7 septembrie 2014

Sănătatea de toamnă

      A sosit toamna și noi trebuie să ne gândim la sănătatea noastră în toate aspectele. În lumea animală se fac provizii atât în propriul corp cât și în vizuină. Bogăția de legume și fructe anunță următorul sezon, cel hibernal, sărac în resurse vitaminice și minerale.
      Consumați legume și fructe zilnic cât mai variate coloristic și gustativ. Ele vă vor oferi o bună apărare împotriva virusurilor ce ne vor invada în sezonul rece. Căliți-vă organismul prin plimbări și alergări ușoare în natură, temperatura moderată de afară fiind ideală pentru sporturile creative.


      Realizați în casă conserve de legume și fructe preparate cât mai dietetic - fără sare și conservanți naturali, folosind miere în loc de zahăr, sterilizându-le termic și nu chimic.
      Evitați pe cât se poate frigul care se va resimți dimineața și noaptea - preferând activitatea exterioară la orele calde ale zilei.
      Alungirea treptată a nopții să fie și pentru dvs. un prilej de a dormi mai mult și de a vă culca mai devreme. Melatonina - hormonul epifizar al ciclului noapte-veghe începe să lucreze stimulată de perioadele tot mai lungi de întuneric.
      La țară, toamna e o perioadă a culesului și a bucuriei recoltei. Faceți sfinte prilejuri de întâlnire cu cei dragi, bucurați-vă de ce vă oferă de o potrivă pământul și cerul și rugați-vă așa cum spunea Noica - ,,Să aibă viața voastră sens și să țină,,.




Dr. Cosmin Ștefan Georgescu
07.09.2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu