sâmbătă, 25 iulie 2015

Giurgiu total



Giurgiu Total

        Lansarea ziarului Giurgiu Total al cărui redactor este bunul meu prieten, domnul Gheorghe Velicu, profesor de sociologie al liceului Nicolae Cartojan din Giurgiu, reprezintă o formă de democrație scrisă, o întâlnire a inefabilului cu exprimabilul, a virtualului cu autenticul. Oameni de profesii diferite, aproape fără a se cunoaște între ei, vin și însăilează o foaie de gândire ce înainte ar fi circulat din mână în mână și care astăzi este răspândită cu viteza internetului. Este o demonstrație de adaptare la nou. Ultimii romantici și primii filozofi reușesc să-și depășească postura de victime inocente și să devină voci într-un amalgam ce le-ar fi desființat individualitatea. A îți asuma sub semnătură proprie idei, gânduri și valori echivalează cu a pune în practică ce e mai bun din tine, nelăsând nimic din interiorul tău nedecriptat de lumina sofistică a amurgului.
        Erudiția nu înseamnă șă știi carte, ci să ai înțelepciunea de a te face înțeles. Când vorbești, nu te adresezi unui academician, ci unui om de rând care nu are nimic de-a face cu erudiția ta. Ești savant doar dacă renunți la cărțile tale în favoarea verdelui pur al pomului lui Gheorghe.
        Cărturarii pot deveni periculoși dacă liberul lor arbitru nu funcționează și dacă devin instrumentele unor forțe oculte.
        Ideologul este intelectualul ratat, care în loc de principii are sloganuri și în loc de idei, teze.
        A fi liber înseamnă a fi conștient de libertatea ta și de a o oferi celor din jur în scopul sporirii libertății lor.

        Cosmin Ștefan Georgescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu